ΗΠΑ: Τουλάχιστον 86 επιστήμονες εκτέθηκαν στο βακτήριο του άνθρακα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 19:41
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 86 επιστήμονες εκτέθηκαν στο βακτήριο του άνθρακα
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνολικά 86 επιστήμονες και εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακά εργαστήρια βιοτεχνολογίας είναι πιθανόν να εκτέθηκαν στο βακτήριο του άνθρακα επειδή δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας.

Σε σχετική χθεσινή ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφερε ότι τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχουν εκτεθεί στο βακτήριο και ότι έρευνα για την υπόθεση διεξάγουν ήδη οι ομοσπονδιακές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του CDC Μπέντζαμιν Χέινς διευκρίνισε ωστόσο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ενδέχεται να εκτέθηκαν στο βακτήριο ανέρχεται στους 86.

Ο Δρ. Πολ Μίτσαν, διευθυντής της υπηρεσίας περιβαλλοντικής υγείας και συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας, δήλωσε ότι το CDC ανακάλυψε το γεγονός το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 13 Ιουνίου. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Μίτσαν διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας, η οποία πολύ συχνά μπορεί να αποβεί θανατηφόρα, αλλά σε όλους χορηγούνται αντιβιοτικά για προληπτικούς λόγους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 19:51