ΗΠΑ: Τους πλημμυροπαθείς στην Λουιζιάνα επισκέφθηκε ο Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016, 03:30
ΗΠΑ: Τους πλημμυροπαθείς στην Λουιζιάνα επισκέφθηκε ο Ομπάμα
O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περπάτησε από πόρτα σε πόρτα στη συνοικία του Ιστ Μπατόν Ρουζ την Τρίτη όπου δεν δίστασε να αγκαλιάσει πολλούς πλημμυροπαθείς και να προσφέρει διαβεβαιώσεις ότι η χώρα θα τους βοηθήσει να σταθούν εκ νέου στα πόδια τους μετά τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν στα χρονικά τη Λουιζιάνα.

«Αυτό που θέλω να γνωρίζουν οι πολίτες της Λουιζιάνας είναι ότι δεν είστε μόνοι σε όλο αυτό, ακόμα κι όταν οι κάμερες φύγουν» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος αφού επισκέφθηκε πολλά σπίτια στην περιοχή κι ενώ έχει δεχθεί επικρίσεις ότι καθυστέρησε πολύ αυτήν την επίσκεψη.

Κατά τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που σάρωσαν την πολιτεία, το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 76 εκατοστά, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότερα από 60.000 σπίτια υπέστησαν καταστροφές.

Επιπλέον, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αιτηθεί να λάβουν τη βοήθεια των ομοσπονδιακών αρχών, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα κι έως αυτή τη στιγμή περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια έχουν εγκριθεί.

Το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί για τη βοήθεια των κατοίκων δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, σημείωσε ο Ομπάμα επισημαίνοντας ότι το Κογκρέσσο ενδεχομένως θα χρειαστεί να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση επιπλέον χρημάτων. Ο ίδιος προέτρεψε τους Αμερικανούς να συνδράμουν εθελοντικά και να κάνουν δωρεές στον Ερυθρό Σταυρό.

«Δεν είναι κάτι που θα γίνει μια και έξω. Δεν είναι κάτι που αποτελεί ευκαιρία για φωτογραφίσεις. Πρόκειται για το πώς εσείς θα διασφαλίσετε έναν μήνα από τώρα, τρεις μήνες από τώρα, έξι μήνες από σήμερα, ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να λαμβάνει τη βοήθεια που χρειάζεται» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Νακέτα Γουντς, ιδιοκτήτρια μιας κατοικίας στο Καστλ Πλέις, περίμενε στον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι της, αψηφώντας τη ζέστη για να συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα. Έχασε όλα τα έπιπλα του σπιτιού της και δύο οχήματα στις πλημμύρες.

«Το να έρχεται εδώ ο πρόεδρος, σημαίνει ότι εκείνος νοιάζεται και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση νοιάζεται για όσα περνάμε» είπε η γυναίκα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016, 03:30