Νεκρός βρέθηκε βρέθηκε στο σύστημα προσγείωσης ενός αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους μετά την άφιξή του αεροπλάνου στη Γερμανία, ένας αφρικανός έφηβος, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο «λαθρεπιβάτης» εντοπίστηκε νεκρός τη νύχτα της Κυριακής, κατά τον έλεγχο ρουτίνας στο στρατιωτικό αεροσκάφος C-130J που είχε προσγειωθεί στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ράμσταϊν, στη Γερμανία, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγόρι βρισκόταν στην πίσω θυρίδα του σκέλους προσγείωσης του αεροπλάνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πότε κατάφερε να κρυφτεί εκεί. Σύμφωνα με τον Κίρμπι, κατά πάσα πιθανότητα ο ανήλικος είναι αφρικανικής καταγωγής.

Το C-130J πραγματοποιούσε πτήσεις υποστήριξης στη Διοίκηση των Ένοπλων Αμερικανικών Δυνάμεων της Αφρικής (Africom) «με σταθμούς σε ορισμένες χώρες», συνέχισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες αυτές.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε πραγματοποιήσει μια οκταήμερη αποστολή στην Αφρική και μεταξύ άλλων είχε προσγειωθεί και στο Μαλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έρευνα της υπόθεσης και τη νεκροτομή του νεαρού αγοριού έχουν αναλάβει οι γερμανικές αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης