Δύο 17χρονοι γλίτωσαν κυριολεκτικά από του χάρου τα δόντια, όταν με διαφορά λίγων λεπτών δέχτηκαν επιθέσεις από καρχαρίες, ενώ έκαναν σερφ στην παραλία της Νέας Σμύρνης στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Οι καρχαρίες δάγκωσαν το αγόρι και το κορίτσι, οι δυο έφηβοι ωστόσο είναι καλά στην υγεία τους.

Η διπλή επίθεση ήταν και η πρώτη που καταγράφεται για φέτος στη συγκεκριμένη παραλία που είναι γνωστή ως «παγκόσμια πρωτεύουσα επιθέσεων από καρχαρίες», καθώς διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων επιθέσεων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγόρι μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με κοψίματα στη γάμπα, ενώ η κοπέλα έχει μια δαγκωνιά στον αγκώνα.

Το ζευγάρι που δεν ήταν στο ίδιο γκρουπ, έκαναν σερφ στην ίδια περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης όταν δέχτηκαν τις επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Daytona Beach News-Journal» και οι δύο είπαν ότι οι καρχαρίες είχαν μήκος περίπου 1,5 μέτρο, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για το ίδιο κοίτος.

Μετά τα δύο περιστατικά τα νερά της παραλίας «καθαρίστηκαν» , ενώ οι αρμόδιοι δήλωσαν ότι ο ωκεανός θα παρακολουθείται με ραντάρ τις επόμενες ημέρες και ότι θα κλείσουν όσες περιοχές κριθεί απαραίτητο.

Η παραλία της Νέας Σμύρνης, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της πολιτείας της Φλόριντα, παρά την κακή της ιστορία, όσον αφορά στις επιθέσεις από καρχαρίες, πρόσφατα ψηφίστηκε ως η πιο όμορφη παραλία της πολιτείας.

Το 2001, τμήμα της είχε κλείσει καθώς είχαν σημειωθεί 10 επιθέσεις μέσα σε 10 ημέρες. Επιθέσεις γίνονται συνήθως από τους λεγόμενους μαυροπτέρυγους καρχαρίες. Το δάγκωμά τους λέγεται ότι μοιάζει με βίαιη δαγκωματιά σκύλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης