Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ δήλωσε σήμερα ότι τα νέα άρματα μάχης που προμήθευσαν χώρες του ΝΑΤΟ το Κίεβο θα αποτελέσουν μια «σιδερογροθιά» σε μια αντεπίθεση του Κιέβου για να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

Ο Ρέζνικοφ είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του Μάριους Μπλάστσακ ότι οι δυτικές προμήθειες πυροβόλων 155 χιλιοστών είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις στη νότια και την ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο νέος συνασπισμός αρμάτων μάχης με τα κύρια άρματα μάχης χωρών του ΝΑΤΟ – τον χρειαζόμαστε αυτόν για την αντεπίθεση, θα τον χρησιμοποιήσουμε σαν σιδερογροθιά για να σπάσουμε τις αμυντικές τους γραμμές», είπε.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας που βρέθηκε σήμερα στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Ρέζνικοφ, δήλωσε ότι η Βαρσοβία βοηθά στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών να χρησιμοποιούν δυτικά άρματα μάχης και ότι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης είναι ζήτημα «εβδομάδων και όχι ημερών ή μηνών».

Το Κίεβο εξασφάλισε δεσμεύσεις από τη Δύση τον περασμένο μήνα για την προμήθεια κύριων αρμάτων μάχης για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή, με τη Μόσχα να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να σημειώσει προόδους στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε ότι η ουκρανική κυβέρνηση αναμένει να παραλάβει 120 έως 140 δυτικά άρματα μάχης από έναν συνασπισμό 12 χωρών σε ένα πρώτο κύμα παραδόσεων, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών Leopard 2, των βρετανικών Challenger 2 και των αμερικανικών M1 Abrams.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης