«Υπάρχει επιθυμία για βελτίωση της διμερούς συνεργασίας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 11:26
«Υπάρχει επιθυμία για βελτίωση της διμερούς συνεργασίας»
Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση λίγο πριν από τη σημερινή του συνάντηση, στο Σότσι, με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι υπάρχει αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω βελτίωση της διμερούς συνεργασίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου, ο κ. Νίκολιτς είπε ακόμη πως αναμένει η Ρωσία να βοηθήσει τη Σερβία σ’ αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, προκειμένου να μπορέσει η χώρα του «να ξεπεράσει το πρόβλημα με τα άδεια ταμεία».

Ο κ. Νίκολιτς είπε ακόμη πως η Σερβία είναι το μόνο πράγμα που ο ίδιος αγαπάει περισσότερο από τη Ρωσία και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ρωσία αποτελεί μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πως δεν πρόκειται ποτέ ν’ αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

«Το γεγονός αυτό καθιστά ευκολότερο τον αγώνα της Σερβίας» είπε και σημείωσε πως οι προηγούμενες σερβικές κυβερνήσεις δεν ήταν ειλικρινείς ούτε με τη Ρωσία ούτε με το Βελιγράδι.

Ο Σέρβος πρόεδρος επισήμανε ότι η χώρα του δεν έχει εχθρούς και ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία «θα είναι τελείως ανοιχτές, όπως αυτές με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβεβαίωσε δε πως «η ΕΕ δεν θα ακούσει ποτέ, κανένα ψέμα από εμένα».

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 11:26