Ο Ότζι, ο «άνθρωπος των Πάγων», έζησε πριν από 5.300 χρόνια και το μουμιοποιημένο σώμα του βρέθηκε σε έναν παγετώνα στις ιταλικές Άλπεις τον Σεπτέμβριο του 1991. Πρόσφατη έρευνα, ωστόσο, αποκαλύπτει ότι ο μυστηριώδης κυνηγός της Εποχής του Χαλκού έχει εν ζωή… συγγενείς στην Αυστρία.

Συγκεκριμένα, οι Αυστριακοί επιστήμονες εντόπισαν 19 κατοίκους του Τιρόλο, των οποίων το DNA έχει γενετικές ομοιότητες με το σώμα του Ότζι, το οποίο φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Νότιου Τιρόλο, στην πόλη Μπολζάνο της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 3.700 άνδρες από το Τιρόλο υποβλήθηκαν σε εξέταση DNA και, όπως αποδείχθηκε, οι 19 από αυτούς είχαν συγγένεια με τον Ότζι. Στη μελέτη δεν συμπεριλαμβάνονται γυναίκες, επειδή θα έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαφορετική επιστημονική διαδικασία.

Όπως αποκάλυψε ο Βάλτερ Πάρσον, βιολόγος στην ιατρική σχολή του Ίνσμπρουκ: «Αυτοί οι 19 Τιρολέζοι και ο Ότζι είχαν τους ίδιους προγόνους και θα προστεθούν στους υπόλοιπους “συγγενείς” του Ότζι με παρόμοιο DNA από την πόλη Ενγκαντίν στην Ελβετία και τη βόρεια Ιταλία, αλλά θα συνεχίσουμε την έρευνά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης