Η Κίνα πιστεύει ότι η επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα δώσει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πούτιν είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Κίνα στις 8-10 Ιουνίου και να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (ΟΣΣ/SCO) στο Τσινγκντάο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος Χούα Τσουνγίνγκ δήλωσε ότι θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα κατά τη νέα προεδρική του θητεία και η πρώτη συνάντηση μεταξύ των αρχηγών των δύο κρατών φέτος.

«Θα έχει μεγάλη σημασία για το σχεδιασμό της ανάπτυξης των σινορωσικών σχέσεων και την προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς», δήλωσε η Χούα.

Κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Πούτιν θα έχουν κατ’ ιδίαν και διευρυμένες συνομιλίες, θα συναντήσουν μαζί εκπροσώπους του Τύπου, θα παρευρεθούν σε υπογραφή συμφωνιών και επίσημα δείπνα, και θα ανταλλάξουν απόψεις για διμερείς σχέσεις, τη συνεργασία σε βασικούς τομείς και άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δήλωσε η Χούα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά συμφωνιών για τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, δήλωσε η Χούα. Παράλληλα, θα παρευρεθούν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Πιστεύουμε ότι με τις προσπάθειες και των δύο πλευρών, η επίσκεψη θα είναι επιτυχημένη, θα αποδώσει καρπούς και θα προσφέρει ισχυρή, νέα ώθηση στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής συνεργασίας Κίνας-Ρωσίας», δήλωσε η Χούα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης