ΥΠΕΞ Μπαχρέιν: Όλες οι επιλογές είναι ανοικτές για την προστασία της χώρας έναντι του Κατάρ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, 00:41
ΥΠΕΞ Μπαχρέιν: Όλες οι επιλογές είναι ανοικτές για την προστασία της χώρας έναντι του Κατάρ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν εξήρε σήμερα την προσπάθεια του εμίρη του Κουβέιτ να μεσολαβήσει για να επιλυθεί η κρίση στις σχέσεις σουνιτικών αραβικών χωρών του Κόλπου με το Κατάρ, ωστόσο διεμήνυσε ότι όλες οι επιλογές είναι ανοικτές για να προστατευθεί από τη Ντόχα.

Το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι υποστηρίζει εξτρεμιστές και το Ιράν—κατηγορίες που η Ντόχα απορρίπτει.

Ο εμίρης του Κουβέιτ, ο Σέιχ Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Τζαμπέρ αλ Σαμπάχ, μετέβη στο Κατάρ από τα ΗΑΕ σήμερα, μία ημέρα αφού επισκέφθηκε το Ριάντ, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διαμεσολάβησης για τη διευθέτηση της διπλωματικής κρίσης.

Όμως, κάνοντας μια από τις πιο σκληρές τοποθετήσεις που έχουν γίνει για την κρίση, ο σεΐχης Χαλίντ μπιν Άχμεντ αλ Χαλίφα φέρεται να είπε στην εφημερίδα Μέκκα ότι αμφισβητεί το κατά πόσον το Κατάρ θα αλλάξει στάση και συμπεριφορά.

«Ο εμίρης του Κουβέιτ είναι ένας αγγελιοφόρος του καλού, αλλά οι πολιτικές του Κατάρ δεν προσφέρουν (πιθανότητες) τα εγχειρήματά του να επιτύχουν», ανέφερε ο σεΐχης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Δεν θα διστάσουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και ο δρόμος είναι ανοικτός για όλες τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατευτούμε έναντι του Κατάρ», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, 00:41