Συνεργάτης του πρώην ηγέτη των Παλαιστινίων, Yasser Arafat, υπαινίχθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Jacque Chirac, γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Bassam Abu Sharif επισήμανε ότι ο Arafat πέθανε σε νοσοκομείο της Γαλλίας στις 11 Νοεμβρίου 2004, σε ηλικία 75 ετών, όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Sharif. Ο Arafat πέθανε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από στομαχική γρίπη. Ακολούθησε θρόμβωση, η οποία κατέληξε σε εγκεφαλικό. Ωστόσο τα ακριβή αίτια της στομαχικής γρίπης δεν ανακοινώθηκαν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνη την περίοδο οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι ευθύνεται για το θάνατο του ηγέτη τους, καθώς υποστήριξαν ότι ο Arafat δηλητηριάστηκε όταν ήταν “υπό πολιορκία” στα γραφεία του στην Ραμάλα.

Η εφημερίδα “New York Times” εξασφάλισε τα γαλλικά ιατρικά αρχεία του Αραφάτ, τα οποία αναφέρουν ότι στα δείγματα του αίματος που εστάλησαν σε διάφορα εργαστήρια για εξετάσεις, δεν βρέθηκαν ίχνη τοξικών ουσιών.

Ο Abu Sharif απηύθηνε έκκληση στους απεσταλμένους της Fatah, του Παλαιστίνιου προέδρου Abbas, οι οποίοι βρίσκονται στη Βηθλεέμ, να συγκροτήσουν μία επιτροπή που θα επανεξετάσει τα αίτια του θανάτου του Arafat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε χθεσινή συνέντευξη του στη Ραμάλα, κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι δεν κυνήγησε την υπόθεση όσο θα έπρεπε, ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή  αίτια του θανάτου του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης