«Υπέρ της αποπομπής του Μπερλουσκόνι»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, 19:40
«Υπέρ της αποπομπής του Μπερλουσκόνι»
Την διαβεβαίωση ότι το κόμμα του πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την γερουσία έδωσε σήμερα, με νέες δηλώσεις του, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Γκουλιέλμο Επιφάνι.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα θα σεβαστεί τον νόμο. Είναι σαφές ότι θα ψηφίσουμε υπέρ της αποπομπής του Μπερλουσκόνι και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαφοροποίηση στο εσωτερικό του κόμματος», τόνισε ο Επιφάνι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών, «η απόφαση αυτή πηγάζει από τον σεβασμό στην αρχή της νομιμότητας και δεν σχετίζεται με την επιθυμία να επιτευχθεί η εξόντωση ενός πολιτικού αντιπάλου διά της δικαστικής οδού».

Η διαφαινόμενη νέα κυβερνητική κρίση είχε αρνητικές συνέπειες στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, στο οποίο χαρακτηριστικά η μετοχή του τηλεοπτικού ομίλου Μediaset του Μπερλουσκόνι υφίστατο απώλειες της τάξης του 6%.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι μετοχές που κατέχει η οικογένεια Μπερλουσκόνι μέσα σε τέσσερις ώρες έχασαν 150 εκατομμύρια ευρώ από την συνολική τους αξία.

Η διαφορά απόδοσης των 10ετών ομολόγων του ιταλικού και γερμανικού δημοσίου άγγιξε τις 250 μονάδες βάσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Επιχειρήσεων Unimpresa Πάολο Λογκομπάρντι σε έκκλησή του προς την ιταλική κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ζήτησε αυτές «να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης, καθώς η πολιτική σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για τις χρηματαγορές και μια τυχόν κυβερνητική κρίση θα είχε συνέπεια για την Ιταλία την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού» του κράτους από τις διεθνείς αγορές.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, 19:42