Η πλειοψηφία των Γερμανών θα ήθελε να δει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU) να παραμένει μέχρι το τέλος της θητείας της στην καγκελαρία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ARD και της Die Welt από την εταιρεία Infratest Dimap, το 56% των ερωτηθέντων θέλουν τη Μέρκελ να ηγηθεί της κυβέρνησης μέχρι τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, σε τρία χρόνια. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά επτά μονάδες από τον Ιανουάριο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το 77% των υποστηρικτών του CDU / CSU και το 62% των υποστηρικτών των Πράσινων θέλουν η Μέρκελ να παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης για ολόκληρη τη θητεία. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του SPD και του Αριστερού Κόμματος, η πλειοψηφία – 51% και 59% αντίστοιχα – τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της καγκελαρίου. Μόνο οι υποστηρικτές του FDP και της AfD επιθυμούν να αλλάξει η επικεφαλής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με ποσοστά 61% και 83% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα για τους υποψήφιους διαδόχους της Μέρκελ για την προεδρία του CDU, προηγείται μεταξύ των Γερμανών πολιτών η Αννεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ με 43% και ακολουθούν ο Φρίντριχ Μερτς με 32% και ο Γενς Σπαν με 10%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης