Υπέρ της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού (waterboarding), ανακριτικής μεθόδου που ισοδυναμεί με βασανιστήρια, τάχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, Αμερικανός μεγιστάνας ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα επαναφέρει «οπωσδήποτε» τον εικονικό πνιγμό, νομιμοποιώντας τη χρήση του ως ανακριτικής μεθόδου, καθώς εκτιμά ότι η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο κάνει πολύ χειρότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι η εξομοίωση του πνιγμού είναι κάτι το αμελητέο σε σύγκριση με όσα μας αναγκάζουν να υποφέρουμε» είπε ο κ. Τραμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, Αμερικανού δημοσιογράφου που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές τον Αύγουστο του 2014.

Παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις του, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ παραμένει στα ύψη.

Δημοσκόπηση την οποία διενήργησαν η εφημερίδα «Washington Post» και το ABC, και δημοσιεύτηκε την Κυριακή τού δίνει άνετο προβάδισμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 32% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έναντι 22% που λαμβάνει ο Μπεν Κάρσον.

Στην τρίτη θέση έρχεται ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο με ποσοστό 11%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης