«Υπεράνω των διεθνών προσταγών το Τσαντ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010, 21:33
«Υπεράνω των διεθνών προσταγών το Τσαντ»
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συλληφθεί στο Τσαντ ο πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ αλ-Μπασίρ, εναντίον του οποίου έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο υπουργός Εσωτερικών του Τσαντ, Αχμάτ Μαχάματ Μπασίρ.

Ο τελευταίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε ποια χώρα έχει συλληφθεί ένας εν ενεργεία αρχηγός του κράτους; Δεν θα είναι στο Τσαντ που θα συλληφθεί ο αλ Μπασίρ. Το Τσαντ είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Δεν εξαρτώμεθα από τις προσταγές των διεθνών Οργανισμών».

Ο Ομάρ αλ-Μπασίρ, ο οποίος έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους, θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της κοινότητας των κρατών Σαχέλ-Σαχάρας (CEN-SAD), που θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ομάρ αλ-Μπασίρ: Να γυρίσουμε σελίδα με το Τσαντ

«Η παρουσία μου στην Τζαμένα μαρτυρά τη βούλησή μας να γυρίσουμε σελίδα, μετά τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών μας», σημείωσε ο Μπασίρ σε σύντομη δήλωσή του στην αραβική γλώσσα, στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί, με όλες τις τιμές που αποδίδονται σε αρχηγό κράτους.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση στην ιστορία των χωρών μας, προς το συμφέρον των λαών μας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010, 21:33