Οι ιδιοκτήτες πέντε πετρελαϊκών ομίλων που μίλησαν σήμερα σε Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου «υπερασπίστηκαν τα φορολογικά προνόμιά τους».

Σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το αμερικανικό έλλειμμα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο τοποθετούνται εναντίον των προνομίων αυτών κι επισημαίνουν τη διαμόρφωση της τιμής της βενζίνης στα πρατήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η μεγαλύτερη φορολόγηση των πετρελαϊκών ομίλων «μέσα σε μία 10ετία, μπορεί να συγκεντρωθούν δημόσια έσοδα τουλάχιστον 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σύμφωνα με στελέχη των Δημοκρατικών.

 Ο Ρεξ Τίλερσον, αφεντικό της Exxon Mobil, σχολιάζοντας τις πληροφορίες αυτές, σε ένα σημείο της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής των Οικονομικών της Γερουσίας ανέφερε ότι, “οι φορολογικές αλλαγές που σχεδιάζονται δεν έρχονται μόνον ύστερα από κακές συμβουλές και εισάγουν συγχρόνως διακρίσεις, είναι απλά αντιπαραγωγικές”. Η καλύτερη λύση, πρόσθεσε, είναι η αύξηση της παραγωγής κι η εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων στη βόρεια Αμερική, ειδικά στα χωρικά της ύδατα.

Στην ίδια Επιτροπή σήμερα κατέθεσαν, επίσης, οι επικεφαλής των εταιριών Shell, BP, Conoco Philips και Chevron.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης