Βολές κατά των Σοσιαλιστών εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, François Fillon, κατηγορώντας τους πως εφιστούν την προσοχή στη δικαστική έρευνα που εγείρει δυσάρεστα ερωτήματα όσον αφορά στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Nicolas Sarkozy, το 2007, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν αλλού την προσοχή της γαλλικής κοινής γνώμης.

«Η δικαστική έρευνα διεξάγεται εδώ και δύο χρόνια και δεν έχει φέρει στο φως ενοχοποιητικά στοιχεία», είπε αρχικά στη διάρκεια ραδιοφωνική του συνέντευξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Σοσιαλιστές επικεντρώνονται στην κάλυψη από τα Μ.Μ.Ε. της δικαστικής έρευνας για να αποσπάσουν την προσοχή από τα ολοένα και μικρότερα ποσοστά που συγκεντρώνει ο υποψήφιός τους για τις προεδρικές εκλογές, François Hollande, του οποίου το προβάδισμα έναντι του Nicolas Sarkozy μειώνεται», πρόσθεσε.

«Κάθε φορά που ο François Hollande βρίσκεται σε δύσκολη θέση στις δημοσκοπήσεις, η μία ή η άλλη υπόθεση ξαναέρχεται στην επιφάνεια. Ο γαλλικός λαός δεν πιστεύει αυτά τα τεχνάσματα», κατέληξε.

Η έρευνα, η οποία επικεντρώνεται στις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στο συντηρητικό κόμμα UMP του προέδρου της Γαλλίας και τη Lilian Betancourt, κληρονόμο της αυτοκρατορίας καλλυντικών «L’Oreal», πήρε μια αιφνιδιαστική τροπή αυτήν την εβδομάδα όταν τέθηκε υπό κράτηση ο πρώην διαχειριστής της περιουσίας της «χρυσής κληρονόμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Οι έρευνες για την υπόθεση Μπετανκούρ «δείχνουν» πάλι Σαρκοζί, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012, 23:39

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης