ΥΠ.ΕΣ Τουρκίας: Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Χαν

ΥΠ.ΕΣ Τουρκίας: Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Χαν
Οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν ότι η Τουρκία είχε ήδη καταρτίσει έναν κατάλογο δικαστών και άλλων προσώπων που σκόπευε να συλλάβει πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος είναι "απαράδεκτες", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, o επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έγραψε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε εκατοστό από τα επιτεύγματά της στους τομείς των πολιτικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας αλλά και στην επιβολή του νόμου και της τάξης.

Νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε δηλώσει:

"Φαίνεται τουλάχιστον ότι κάτι είχε προετοιμαστεί. Οι κατάλογοι είναι διαθέσιμοι κι αυτό υποδεικνύει ότι ήταν προετοιμασμένοι για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο στάδιο".

Τέτοιου είδους τοποθετήσεις είναι "απαράδεκτες" υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα, πρόσθεσε:

"Φαίνεται πως ο Χαν απέχει πολύ από το να κατανοεί απολύτως όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Η πρωταρχική μας προσδοκία από την ΕΕ και τους συμμάχους μας είναι να υποστηρίξουν τη δημοκρατική διαδικασία στην Τουρκία και να καταδικάσουν απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, 20:23