Οι καταιγίδες πνίγουν τις Φιλιππίνες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 06:21
Οι καταιγίδες πνίγουν τις Φιλιππίνες
Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και την Τρίτη, οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων και τις γύρω περιοχές, «ακρωτηριάζοντας» το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στην Μανίλα και εντείνοντας την ανησυχία για αύξηση των θυμάτων από τις πλημμύρες.

Τα σχολεία καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες στη Μανίλα, των 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως και σε πολλές γειτονικές περιοχές, παρέμειναν κλειστά για δεύτερη συνεχή ημέρα. Κλειστό παρέμεινε και το χρηματιστήριο στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, όπου εξακολουθεί να ισχύει επίπεδο κόκκινο συναγερμού.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι οι βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν δρόμους και σπίτια στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές, θα συνεχιστούν καθ 'όλη την ημέρα. Η τελευταία έκθεση του Συμβουλίου Διαχείρισης Καταστροφών, ανέφερε τρεις νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους έως όμως το βράδυ της Δευτέρας.

Τα θύματα ζούσαν στην ορεινή περιοχή βόρεια του κύριου νησιού του αρχιπελάγους, Λουζόν.

Η κακοκαιρία είναι ένας συνδυασμός της εποχής των μουσώνων και του περάσματος της τροπικής καταιγίδας Τράμι, που βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τα νησιά των Φιλιππίνων. Η νησιωτική χώρα κάθε χρόνο υποφέρει από τουλάχιστον είκοσι κυκλώνες και καταιγίδες, πολλές εκ των οποίων είναι φονικές. Πριν από ένα χρόνο, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ το 2009 από το πέρασμα της καταιγίδας Κετσάνα το 80% της Μανίλα βρέθηκε κάτω από τα νερά, ενώ τα θύματα από τις πλημμύρες ανήλθαν στους 1.100 ανθρώπους.


Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 06:36