Ως ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής και αποδοχή δωροδοκίας ανακρίθηκε την Τετάρτη, στην έδρα της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA), ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας Ντάριους Βάλκοβ, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην αστυνομία του Βουκουρεστίου για 24ωρη κράτηση.

Η κράτηση του πρώην υπουργού κατέστη δυνατή, αφού προηγουμένως η Γερουσία ενέκρινε τη σχετική πρόταση της εισαγγελίας με 97 ψήφους υπέρ, 48 κατά και 5 άκυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρουμανική εισαγγελία υποστηρίζει ότι, όταν ο Ντάριους Βάλκοφ ήταν δήμαρχος της Σλάτινα,  δωροδοκήθηκε με χρήματα, ράβδους χρυσού και έναν πίνακα του Γάλλου ιμπρεσιονιστή Ογκίστ Ρενουάρ.

Ο Βάλκοφ στις 15 Μαρτίου παραιτήθηκε επειδή η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα εναντίον του για κατάχρηση εξουσίας από το 2010 έως το 2013, την περίοδο που ήταν δήμαρχος, και για δωροδοκία με το χρηματικό ποσό των 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να ευνοήσει συγκεκριμένες εταιρείες στην ανάθεση δημόσιων έργων.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος συνέχισε τις παράνομες δραστηριότητες και όταν έγινε γερουσιαστής και υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αρνείται ότι δωροδοκήθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης