Υπό αστυνομική επιτήρηση το θύμα ομαδικού βιασμού στη Βεγγάλη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, 12:40
Υπό αστυνομική επιτήρηση το θύμα ομαδικού βιασμού στη Βεγγάλη
Η νεαρή κοπέλα που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, ύστερα από εντολή των πρεσβυτέρων χωριού στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης στην ανατολική Ινδία τέθηκε υπό αστυνομική προστασία όπως και η οικογένειά της.

Η 20χρονη, η οποία νοσηλεύεται, είπε στην αστυνομία ότι δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα το βράδυ ως τιμωρία για τη σχέση της με έναν άνδρα από διαφορετική κοινότητα. Η αστυνομία έχει συλλάβει 13 άνδρες σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

«Το κορίτσι θέλει να μεταβεί σε ένα άλλο χωριό, στο οποίο διαμένει ένας θείος της. Φοβάται να επιστρέψει στο χωριό της, γιατί εκεί δεν τη θέλουν» δήλωσε υπουργός στη Δυτική Βεγγάλη.

Ανεπίσημα «δικαστήρια» σε ινδικά χωριά συχνά αποφασίζουν ακόμα και τον θάνατο ενός ζευγαριού για την παραβίαση του τοπικού κώδικα συμπεριφοράς.

Φωτορεπόρτερ του Ρόιτερς που επισκέφθηκε το χωριό της κοπέλας δήλωσε ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν την επιστροφή της και ότι το σπίτι στο οποίο ζούσε το κορίτσι είναι εγκαταλελειμμένο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο σύντροφος της νεαρής βρισκόταν δεμένος στην πλατεία του χωριού όσο διαρκούσε ο ομαδικός βιασμός της. Όπως δήλωσαν συγγενείς του, ο άνδρας αυτός έχει εγκαταλείψει το χωριό.

Το ζευγάρι διατάχθηκε να πληρώσει πρόστιμο 25.000 ρουπίες (400 δολάρια), δήλωσε η μητέρα του θύματος και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ο αρχηγός του χωριού έδωσε εντολή για τον βιασμό της κόρης της.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, 12:51