Το ενδεχόμενο της αποστολής στρατευμάτων υπό την αιγίδα του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία σε μια προσπάθεια να σταματήσει το «λουτρό» αίματος στην ασιατική χώρα είναι πιθανό να τεθεί προς συζήτηση στην επερχόμενη Σύνοδο της διυπουργικής Επιτροπής του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο στις 21 Ιανουαρίου.

«Όλες οι ιδέες είναι πιθανό να συζητηθούν», απάντησε ο επικεφαλής του παναραβικού Οργανισμού, Ναμπίλ αλ-Αράμπι σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Μανάμα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αλ Αράμπι επανέλαβε την ανάγκη να τερματιστεί η βία στη Συρία, όπου ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει ήδη στείλει παρατηρητές χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς από το αμερικανικό δίκτυο CBS για την αποστολή αραβικών δυνάμεων στη Συρία, ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ Μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι, έκανε γνωστή την υποστήριξή του σε μια τέτοια πρόταση.

«Για να σταματήσουν οι σκοτωμοί ένας ορισμένος αριθμός στρατιωτών θα πρέπει να πάει εκεί», τόνισε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αμρ Μούσα, του πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου και υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πρέπει να εξετάσει την ιδέα της αποστολής στρατευμάτων στη Συρία, που προτάθηκε από τον Εμίρη του Κατάρ», υπογράμμισε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης