Πτήση MH370: Υπό εξέταση συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν στις Μαλδίβες

Πτήση MH370: Υπό εξέταση συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν στις Μαλδίβες
Συντρίμμια που βρέθηκαν στις Μαλδίβες εξετάζουν ειδικοί, για την πιθανότητα να ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, έπειτα από αναφορές κατοίκων για τον εντοπισμό συντριμμιών που επέπλεαν κοντά στις ατόλες του νησιωτικού συμπλέγματος.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε την Κυριακή ότι, μετά τα ευρήματα της Ρεϊνιόν και την επιβεβαίωση ότι το μήκους δύο μέτρων πτερύγιο που ξεβράστηκε στην ακτή της γαλλικής κτήσης ανήκει στο εξαφανισμένο Boeing 777, οι Αρχές αντιμετωπίζουν διαφορετικά αυτά τα συντρίμμια.

«Τα συγκεντρώνουμε ώστε οι Μαλαίοι να μπορέσουν να τα εξετάσουν και να προσδιορίσουν εάν ανήκουν ή όχι στο αεροσκάφος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αξιωματούχος της προεδρίας του νησιωτικού κράτους Μοχάμεντ Σαρίφ.

«Τους έχουμε στείλει φωτογραφίες και περιμένουμε την απάντησή τους» πρόσθεσε.

Οι Μαλδίβες παρέδωσαν επίσης στοιχεία των ραντάρ, έπειτα από φήμες σύμφωνα με τις οποίες επιβατηγό αεροσκάφος εθεάθη από κατοίκους της περιοχής να πετά χαμηλά επάνω από τις ατόλες την ημέρα της εξαφάνισης της πτήσης MH370.

«Επιβεβαιώσαμε τα στοιχεία των ραντάρ μας και η απάντηση ήταν αρνητική. Δεν υπήρξε επιβατηγό αεροσκάφος εκείνη την ημέρα και διαβιβάσαμε τις πληροφορίες αυτές στις Αρχές της Μαλαισίας» τόνισε ο Σαρίφ.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015, 22:20