Σε κινητοποίηση τέθηκαν το Τμήμα Δασών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Πέρα Πεδί, γύρω στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής, ενώ, όπως ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Philenews, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Αστυνομικό Σταθμό Πλατρών πρόσωπο το οποίο ανακρίνεται για την πυρκαγιά, και συγκεκριμένα για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, απειλήθηκαν οικιστικές περιοχές και το Τρόοδος, ενώ, όπως καταγράφεται και στο πιο κάτω βίντεο, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία προκειμένου να προστατεύσουν μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από εργασίες και ειδικότερα από σμυρίλιο σε οξυγονοκόλληση, που γινόταν σε εξοχική κατοικία, δίπλα από ανέγγιχτες φυσικές περιοχές.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης από το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

Επιχείρησαν περισσότερα από 25 πυροσβεστικά οχήματα και τέθηκε σε εφαρμογή το ΣΧΕΔΙΟ ΙΚΑΡΟΣ 2 που αφορά τις εναέριες επιχειρήσεις πυρόσβεσης αφού επιχείρησαν συνολικά 9 πτητικά μέσα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης