Υπό την πολιορκία τζιχαντιστών το Χαλέπι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016, 12:00
Υπό την πολιορκία τζιχαντιστών το Χαλέπι
Υπό την πολιορκία τζιχαντιστικών οργανώσεων βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το Χαλέπι της Συρίας, το οποίο μέχρι στιγμής, ελέγχεται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Οι τζιχαντιστές, με τη βοήθεια ισλαμιστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων, κατέλαβαν στρατηγικές θέσεις στα νότια της πόλης και τις επόμενες ώρες, αναμένεται να εξαπολύσουν νέα επίθεση στις κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονται στο πολύπαθο Χαλέπι.

Οι τζιχαντιστές έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους το κέντρο ανεφοδιασμού, στο οποίο βρίσκονται σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών. Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνητικές δυνάμεις είναι αποκομμένες από τις γραμμές ανεφοδιασμού του νότου.

Την Παρασκευή, 13 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ενώ συνολικά από την 31η Ιουλίου, τουλάχιστον 115 άμαχοι, ανάμεσα τους 35 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς των δύο εμπόλεμων πλευρών.

Την ίδια ώρα, περίπου 60 χλμ. βορειοανατολικά του Χαλεπιού, Άραβες και Κούρδοι, που συμμετέχουν στη συμμαχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) συνεχίζουν την προέλασή τους στη Μίνμπετζ, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ΙΧ), με την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αραβοκουρδική συμμαχία ελέγχει σχεδόν το σύνολο της πόλης.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016, 12:04