Υπό το φόβο επεισοδίων η επέτειος για το θάνατο του Bettino Craxi

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010, 04:00
Υπό το φόβο επεισοδίων η επέτειος για το θάνατο του Bettino Craxi
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Bettino Craxi, ο οποίος πέθανε αυτο-εξόριστος και ντροπιασμένος στην Τυνησία, όπου κατέφυγε για να αποφύγει την Ιταλική δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες πρώην στελέχη και μέλη του ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος έχουν μεταβεί τις τελευταίες ημέρες στο Χαμαμέτ της Τυνησίας για να αποτίσουν φόρο τιμής, όπου ο Craxi πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και επέλεξε να ταφεί.

Ανάμεσά τους, τρεις υπουργοί της κυβέρνησης του Silvio Berlusconi, οι οποίοι προέρχονται από τους κόλπους του Partito Socialista Italiano (Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος).

Ο Bettino Craxi κυβέρνησε την Ιταλία από το 1983 έως το 1987. Κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων, αλλά και σε μια σειρά άλλων οικονομικών σκανδάλων και τα ιταλικά δικαστήρια τον καταδίκασαν ερήμην σε φυλάκιση 5,5 ετών. Στην Τυνησία κατέφυγε το 1994 προκειμένου να αποφύγει την ιταλική Δικαιοσύνη.

Λίγο πριν εγκαταλείψει τη χώρα για την Τυνησία εξαγριωμένο πλήθος του εκσφενδόνισε κέρματα έξω από το ξενοδοχείο του στη Ρώμη φωνάζοντας «κλέφτης»...

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Giorgio Napolitano απέστειλε τηλεγράφημα στην χήρα του πρώην πρωθυπουργού Anna Craxi, χωρίς να δοθεί το οποιοδήποτε στοιχείο στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο επεισοδίων, λόγω της επικείμενης επετείου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010, 04:04