Υπό τον πλήρη έλεγχο της αστυνομίας το Λαζαράτι στην Αλβανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 13:16
Υπό τον πλήρη έλεγχο της αστυνομίας το Λαζαράτι στην Αλβανία
Το «απόρθητο» κάστρο, όπως συνηθίζουν πολλοί να αποκαλούν το χωριό Λαζαράτι της Αλβανίας, έναν από τους πλέον γνωστούς χασισοβολώνες της Ευρώπης, άντεξε μόλις πέντε ημέρες στον κλοιό της αστυνομίας. Από χθες το απόγευμα, η αστυνομία ελέγχει κάθε γωνιά στο χωριό των χασίς.

Σήμερα αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο κέντρο του χωριού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, κατασχέθηκαν 12 τόνοι επεξεργασμένο χασίς, έτοιμο προς πώληση (σ.σ. δεν υπολογίζονται σ' αυτό οι τεράστιες ποσότητες χασίς, τις οποίες έκαψαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού προτού φθάσει η αστυνομία), δύο εργαστήρια για εξασφάλιση αποστάγματος χασίς ή χασισοέλαιο και δύο άλλα για την ξηρή επεξεργασία του. Καταστράφηκαν, επίσης, 80.000 φυτά, από τα οποία αναμένονταν 26 τόνοι ξηρό χασίς. Κατασχέθηκε ακόμη ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, με διάφορα ήδη όπλων, πυρομαχικά, εκρηκτικά κ.λπ. Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα και πολλά άλλα καταζητούνται από την αστυνομία.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρις ότου ελεγχθούν όλα τα σπίτια, καταστραφούν οι καλλιέργειες χασίς, και ο εξοπλισμός επεξεργασίας και συντήρησής του.

Η αστυνομική επιχείρηση στο Λαζαράτι «σήκωσε» τους τόνους στην αλβανική Βουλή, με τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να ανεβάζει σε τέτοιο σημείο τους τόνους, που ο πρόεδρος του σώματος, Ιλίρ Μέτα, με τον οποίο ο κ. Μπερίσα ήταν σύμμαχοι στην προηγούμενη κυβέρνηση να ζητήσει την απομάκρυνση του πρώην πρωθυπουργού από την αίθουσα για κάποιο χρονικό διάστημα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 13:28