H Toυρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει διεθνή έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και θα λάβει επιπλέον μέτρα μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σε ομιλία του ο Τσαβούσογλου είπε ότι κάποιες δυτικές χώρες επιχειρούν να συγκαλύψουν τη δολοφονία και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει κάνει προετοιμασίες για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν δυτικές χώρες που επιχειρούν να συγκαλύψουν την υπόθεση. Γνωρίζω τους λόγους. Γνωρίζουμε και βλέπουμε τις συμφωνίες που γίνονται. Βλέπουμε πώς αυτοί που μιλούσαν για ελευθερία του Τύπου συγκαλύπτουν τώρα την υπόθεση, αφού ”μυρίστηκαν χρήματα”» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το Anadolu.

«Εμείς, ωστόσο, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Κάναμε προετοιμασίες για μια διεθνή έρευνα μέσα στις επόμενες ημέρες και θα πραγματοποιήσουμε τα απαραίτητα βήματα» πρόσθεσε.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, συνεργάτης της «Washington Post» και επικριτής του καθεστώτος του Ριάντ, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου από Σαουδάραβες πράκτορες, με την υπόθεση να προκαλεί διεθνή κατακραυγή και διπλωματικές διενέξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άγκυρα έχει επιδιώξει την έκδοση Σαουδαράβων υπηκόων που εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης