Σχεδόν βέβαιες για την ενοχή και καταδίκη του βασικού υπόπτου, Κριστιάν Μπρίκνερ στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, είναι οι γερμανικές αρχές.

Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα ακριβή στοιχεία που έχουν συλλέξει εναντίον του Μπρίκνερ. Ωστόσο πηγή κοντά στον εισαγγελέα που ηγείται της έρευνας δήλωσε, μιλώντας στη Sun πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην υπόθεση που θα οδηγήσει στην καταδίκη του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τρέφουμε πολλές ελπίδες πως πρόκειται σύντομα να γίνει κάποια σημαντική τομή στην υπόθεση. Αν και ακόμα δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να τον καταδικάσουμε για το συγκεκριμένο έγκλημα, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, κυρίως ως προς τις υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του και θα οδηγήσουν στην καταδίκη του», λένε πηγές κοντά στον εισαγγελέα.

Ο 43χρονος Κριστιάν Μπρίκνερ, που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση του 2007 στην Πορτογαλία, κρατείται ήδη σε φυλακή στο Κιέλο της Γερμανίας για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, στην πόλη Wolfenbuttel, καθώς καταδικάστηκε και για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έχει καταδικαστεί από δικαστήριο του Ανόβερου δύο φορές, την μια για την πλαστογράφηση εγγράφων εκ μέρους του το 2010, και την δεύτερη για κλοπή το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικός ύποπτος από τον Ιούνιο

Ο Μπρίκνερ είχε ανακηρυχθεί σε βασικό ύποπτο για την απαγωγή της Μαντλίν τον Ιούνιο, οπότε και η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την εμφάνιση νέων στοιχείων σχετικά με την υπόθεση, βασιζόμενων κυρίως σε φωτογραφίες Βρετανών τουριστών που παραθέριζαν στην Πορτογαλία εκείνη την περίοδο.

Ο άνδρας ζούσε στην περιοχή της Algarve στην Πορτογαλία, περιοχή που εμπεριέχει και την Praia de Luz, απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, για το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007.

Κατά το διάστημα αυτό άλλαζε συχνά επαγγέλματα, ενώ είναι γνωστό πως προέβαινε συχνά σε διαρρήξεις σπιτιών και τουριστικών καταλυμάτων.

Οι Γερμανοί κατήγοροι αποκάλυψαν πως ο Μπρίκνερ φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου τη βραδιά που εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης