Υπόθεση Μπάιντεν: Επικεφαλής τριών Επιτροπών της Βουλής κατηγορούν τον Πομπέο για εκφοβισμό των μαρτύρων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 22:53
Υπόθεση Μπάιντεν: Επικεφαλής τριών Επιτροπών της Βουλής κατηγορούν τον Πομπέο για εκφοβισμό των μαρτύρων

Στην αντεπίθεση κατά του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο περνούν οι επικεφαλής τριών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων κατηγορώντας τον πως αυτός εκφοβίζει τους μάρτυρες που έχουν καλέσει για κατάθεση. 

Προειδοποιώντας τον ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και «θα συνιστούσε απόδειξη παρακώλυσης της δικαιοσύνης» οι επικεφαλής των Επιτροπών στρέφουν τα πυρά τους κατά του Πομπέο που νωρίτερα τους επιτέθηκε υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως η κλήτευση των μαρτύρων «δεν μπορεί παρά να γίνει αντιληπτή ως απόπειρα εκφοβισμού, παρενόχλησης και κακομεταχείρισης των επαγγελματιών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Η Βουλή σημειώνεται πως εξετάζει αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια να εκφοβιστούν οι μάρτυρες ή να εμποδιστούν να μιλήσουν στο Κογκρέσο –συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ– είναι παράνομη και θα συνιστούσε απόδειξη παρακώλυσης της έρευνας», τονίζουν οι επικεφαλής των Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων και προσθέτουν:  «Από μια τέτοια παρεμπόδιση το Κογκρέσο μπορεί να συμπεράνει ότι οποιαδήποτε αποκρυβείσα πληροφορία θα επιβεβαιώνει την καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, η οποία έδωσε το έναυσμα για την έρευνα».

«Οι Επιτροπές της Βουλής δεσμεύονται να προστατεύσουν τους μάρτυρες από τον εκφοβισμό και την παρενόχληση και αναμένουν ότι οι μάρτυρες και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συμμορφωθούν πλήρως», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πυρά Πομπέο κατά των Δημοκρατικών για την υπόθεση Μπάιντεν: «Εκφοβίζουν τους μάρτυρες»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 22:53