Φορτισμένος συναισθηματικά, ο πατέρας τριών κοριτσιών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Λάρι Νάσαρ, τον πρώην γιατρό της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής, προσπάθησε να του επιτεθεί την Παρασκευή μέσα σε δικαστήριο στο Μίσιγκαν.

Ο Ράνταλ Μαργκρέιβς ακινητοποιήθηκε από τους φρουρούς του δικαστηρίου, μπροστά στις σοκαρισμένες κόρες του, έχοντας φτάσει σε απόσταση “βολής” από τον Νάσαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα αργότερα η δικαστής δέχτηκε την απολογία του και του δήλωσε ότι θα ζητήσει την τιμωρία του για το επεισόδιο, αφού εκείνος παραδέχτηκε ότι «έχασε τον έλεγχο» ενώ άκουγε τα παιδιά του να περιγράφουν τις πράξεις του γιατρού.

Το επεισόδιο ξεκίνησε αφού οι αδελφές Λορίν και Μάντισον Μαργκρέιβς είχαν ολοκληρώσει, κλαίγοντας, την ανάγνωση των καταθέσεών τουος, την δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Ίτον Κάουντι. Είχαν προηγηθεί περίπου 200 νεαρές γυναίκες. Ο Ράνταλ Μαργκρέιβς, ένας ψηλός άνδρας με έντονο βλέμμα, στεκόταν δίπλα στις κόρες και τη σύζυγό του και ζήτησε να μιλήσει και ο ίδιος.

«Θα σας ζητούσα, ως μέρος της ποινής, να μου παραχωρήσετε πέντε λεπτά μ’ αυτόν τον δαίμονα σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο» είπε στη δικαστή, δείχνοντας τον Νάσαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 175 ετών, σε προηγούμενη ακροαματική δικαδικασία, αφού δήλωσε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση νεαρών γυναικών υπό το πρόσχημα της ιατρικής εξέτασης ή θεραπείας. Η δικαστής Τζανίς Κάνιγκαμ του απάντησε ότι γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημά του και τον επέπληξε επειδή έβρισε τον κατηγορούμενο. Ο Μαργκρέιβς συνέχισε ζητώντας να μείνει μόνος με τον Νάσαρ “για ένα λεπτό”, η δικαστής φάνηκε να διστάζει, ακούστηκαν γέλια από το ακροατήριο.

Εκείνη τη στιγμή ο Μαργκρέιβς όρμησε προς τον κατηγορούμενο, ένας από τους συνηγόρους του οποίου έσπευσε να τον προστατεύσει. Ακολούθησαν σκηνές χάους, με τους φρουρούς να ρίχνουν στο έδαφος τον πατέρα και να του περνούν χειροπέδες, ενώ άλλοι απομάκρυναν τον γιατρό από την αίθουσα.

«Ένα λεπτό!» επαναλάμβανε ο Μαργκρέιβς και μετά στράφηκε στους φρουρούς που τον κρατούσαν ακινητοποιημένο στο πάτωμα: «Κι αν είχε συμβεί σε σας;»

Κάποια από τα θύματα του γιατρού βγήκαν κλαίγοντας από την αίθουσα.

Η δίκη διακόπηκε για λίγα λεπτά και όταν συνεχίστηκε, ο Μαργκρέιβς, πάντα με χειροπέδες, οδηγήθηκε ενώπιον της δικαστή για να αποφασίσει εκείνη αν θα τον παρέπεμπε για περιφρόνηση δικαστηρίου. Εμφανώς πιο ήρεμος πλέον, ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων τι επρόκειτο να πουν οι κόρες του. «Αναγκάστηκα να το ακούσω και να βλέπω τον Λάρι Νάσαρ εκεί πέρα να κουνάει αρνητικά το κεφάλι του, σαν να μην συνέβησαν αυτά», εξήγησε. Η δικαστής δέχτηκε την εξήγησή του και τον άφησε ελεύθερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης