Επίθεση με αυγά δέχτηκε ο πρόεδρος της Πολωνίας στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Ουκρανία.

Ο Βronislaw Κomorowski (Μπρόνισλαβ Κομορόβκσι) είδε με έκπληξή του έναν νεαρό άνδρα να λερώνει με αυγά το κουστούμι που φορούσε, πριν οι άνδρες ασφαλείας τον ακινητοποιήσουν. Σύμφωνα με το euronews, πρόκειται για έναν 21χρονο ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη χωρίς μέχρι στιγμής τα κίνητρα της πράξης του να έχουν γίνει γνωστά. Στην κατοχή του βρέθηκε ένας σάκος πλάτης, ο οποίος είχε γραμμένη στο πίσω μέρος τη λέξη «Ελευθερία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι του Μπρόνισλαβ Κομορόβκσι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων προς τιμήν των Πολωνών που βρήκαν τον θάνατο στη διάρκεια εθνικών εκκαθαρίσεων στην περιοχή της Βολυνίας το 1943. Εκτιμάται ότι από τον Μάρτιο του 1943 μέχρι τα τέλη του 1944 τουλάχιστον 100.000 Πολωνοί έχασαν τη ζωή τους από τα όπλα Γερμανών Ναζί και Ουκρανών εθνικιστών. Η 11η Ιουλίου 1943 θεωρείται μια από τις πιο αιματηρές ημέρες, με τουλάχιστον 100 χωριά να παραδίδονται στις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια παραμονής του προέδρου της Πολωνίας στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου, το οποίο αποτελείται από έναν σταυρό ύψους επτά μέτρων με τη μορφή του Χριστού καθώς και 18 πλακών με τα ονόματα όλων των τοποθεσιών που μετατράπηκαν σε τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες αμάχους.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης