Υπόγειο «τείχος» για τον περιορισμό διαρροής μολυσμένου νερού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Απριλίου 2011, 11:55
Υπόγειο «τείχος» για τον περιορισμό διαρροής μολυσμένου νερού
Η εταιρία Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σχεδιάζει να κατασκευάσει υπόγειο «τείχος», γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί ζημιές για να αποτρέψει την διαρροή του μολυσμένου νερού στη φύση, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Asahi.

Για το σκοπό αυτό και για να φθάσουν σε στεγανό έδαφος, οι εργάτες του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐτσι 1, το οποίο βρίσκεται περίπου 250χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο, θα πρέπει να σκάψουν σε βάθος 15 μέτρων.

Μετά τον ισχυρό σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε, η Τepco έριξε χιλιάδες τόνους θαλάσσιου και στη συνέχεια γλυκού νερού στους αντιδραστήρες και τις δεξαμενές χρησιμοποιημένου καυσίμου για να εμποδίσει την υπερθέρμανσή τους.

Μέρος του μολυσμένου πλέον νερού πλημμύρισε την αίθουσα των τουρμπίνων των αντιδραστήρων και πέρασε στις υπόγειες σωληνώσεις. Στις αρχές Απριλίου πολλές εκατοντάδες τόνοι του μολυσμένου νερού κατέληξαν στον Ειρηνικό Ωκεανό από μια ρωγμή, η οποία στη συνέχεια σφραγίστηκε.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Απριλίου 2011, 12:03