Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές στη ρωσική πρωτεύουσα, καθώς συρμός του μετρό εκτροχιάστηκε ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε δύο σταθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς και αρκετοί από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Εικόνες από τα ρωσικά ΜΜΕ δείχνουν αιμόφυρτους επιβάτες να μεταφέρονται από τραυματιοφορείς στα δεκάδες ασθενοφόρα που έχουν σπεύσει στον τόπο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το RT, 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο οδηγός του μοιραίου συρμού, ενώ περισσότεροι από 160 έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 60 σοβαρά. Τα ελικόπτερα δεν σταματούν να πραγματοποιούν διακομιδές τραυματισμένων, που βγαίνουν με φορεία από τις εξόδους του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Με κύκλο το σημείο της τραγωδίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυστύχημα συνέβη στις 8.30 το πρωί μεταξύ των σταθμών Σλαβιάνσκι Βουλεβάρ και Παρκ Πομπέντι, όταν ο συρμός φρέναρε απότομα, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν κάποια βαγόνια.

Τα αίτια της τραγωδίας

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Γκεόργκι Γκολουχόφ ανακοίνωσε ότι η απότομη αύξηση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε τη διακοπή της πορείας του συρμού και τον εκτροχιασμό βαγονιών ανάμεσα στους σταθμούς Σλαβιάνσκι Μπουλεβαρντ και Παρκ Πομπέρι.

«Φρέναρε πολύ απότομα. Τα φώτα έσβησαν και είχε πολύ καπνό» δήλωσε ένας άνθρωπος με ματωμένο πρόσωπο στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24.

«Ήμασταν παγιδευμένοι και βγήκαμε από θαύμα. Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι στο πρώτο βαγόνι, καθώς τα βαγόνια έπεσαν το ένα πάνω στ’ άλλο».

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν νωρίτερα ότι 20 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί σε ένα από τα βαγόνια. Εκτιμάται πως τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν περίπου 250 επιβάτες.

Επιμέλεια: Ανδρέας Ντίνης

Διαβάστε επίσης:
Τρεις οι νεκροί από το δυστύχημα στο μετρό της Μόσχας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014, 09:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης