Υποψίες για ξέπλυμα χρήματος σε μεγάλη κλίμακα βαρύνουν τον έκπτωτο πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το περιβάλλον του και η Γενική Εισαγγελία της Συνομοσπονδίας αναλύει τα στοιχεία. Η πληροφορία δημοσιεύθηκε στον γερμανόφωνο ελβετικό Τύπο και επιβεβαιώθηκε σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γενική Εισαγγελία της Συνομοσπονδίας επιβεβαιώνει ότι έλαβε ειδοποίηση από την αρμόδια για το ξέπλυμα χρήματος υπηρεσία (MROS) σε σχέση με υποψίες για ξέπλυμα χρήματος, σε συνδυασμό με ενδεχόμενες πράξεις διαφθοράς, στις οποίες είναι πιθανόν να ενέχονται ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το περιβάλλον του, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηδη, η Γενική Εισαγγελία του καντονίου της Γενεύης διεξάγει έρευνα για τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το περιβάλλον του. Ο έκπτωτος πρόεδρος και ο γιος του Αλεξάντερ θεωρούνται ύποπτοι για ξέπλυμα χρήματος σε μεγάλη κλίμακα.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε πριν από δύο εβδομάδες τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του περιβάλλοντός του. Στις αρχές της εβδομάδας η ισχύς του μέτρου διευρύνθηκε και προς τα περιουσιακά στοιχεία και άλλων προσωπικοτήτων της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης