Ο παλαίμαχος διπλωμάτης, που έχει τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη, και πλέον από τους αναμορφωτές της πολιτικής κατάστασης στην Αίγυπτο, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ, με δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα, σκιαγράφησε το πρότυπο, που κατά την άποψή του θα πρέπει να πληροί, ο επόμενος πρόεδρος της χώρας.

Σύμφωνα με όσα είπε στην συνέντευξή του, ο Αιγύπτιος πρώην διπλωμάτης, ο πολιτικός που θα διαδεχθεί στην ηγεσία της χώρας, τον εκδιωχθέντα από την λαϊκή εξέγερση 82χρονο πρώην πρόεδρο Μουμπάρακ, θα πρέπει να είναι από 40 έως 50 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δε εξομολογήθηκε, ο ίδιος είχε σαν μοναδικό στόχο της προσπάθειάς του, να δει την χώρα του να αλλάζει, από ένα καθεστώς καταπιεστικής δικτατορίας σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική πολιτεία.

Ο ίδιος με τις δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την διεκδίκηση του προεδρικού θώκου, εφόσον του ζητηθεί κάτι τέτοιο.

«Δεν θα προτείνω τον εαυτό μου, για την διεκδίκηση της προεδρίας, από μόνος μου», είπε ενώ επανέλαβε ότι δεν ήταν η επιθυμία του να γίνει πρόεδρος της Αιγύπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης