Υποσχέσεις και εν όψει πολιτειακών εκλογών στη Βικτώρια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010, 10:20
Υποσχέσεις και εν όψει πολιτειακών εκλογών στη Βικτώρια
Αν η αντιπολίτευση κερδίσει τις επερχόμενες πολιτειακές εκλογές στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώριας, τότε η κυβέρνηση του Τεντ Μπέιλιο θα διαθέσει 100.000 αυστραλιανά δολάρια στον ελληνισμό του Όκλι, για να οργανώσει ένα φεστιβάλ, που θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού πολιτισμού.

Την υπόσχεση αυτή έδωσε ο ομογενής, «σκιώδης» υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων, Νίκος Κότσιρας, μιλώντας στο πανηγύρι του ναού των Αγίων Αναργύρων της ελληνικής κοινότητας Όκλι. Συνοδευόταν, μάλιστα, και από τον ομογενή υποψήφιο για την πολιτειακή έδρα του Όκλι, Θίο Ζωγράφο.

Πρόσφατα, ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Τζον Μπράμπι, επισκέφθηκε την περιοχή και υποσχέθηκε τη διάθεση ενός εκατομμυρίου αυστραλιανών δολαρίων για την ανάδειξη του ελληνικού χαρακτήρα του πεζόδρομού της, Eaton Mall.

«Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα εκεί, αν κερδίσουμε τις εκλογές, εμείς θα διαθέσουμε 100.000 δολάρια για να γίνει ένα ελληνικό φεστιβάλ» υποσχέθηκε ο κ. Κότσιρας. Εξάλλου, ο κ. Ζωγράφος στάθηκε ιδιαίτερα στην πολυάριθμη ελληνική παρουσία στο Όκλι και στον ρόλο της ελληνικής κοινότητας, η οποία με την εκκλησία και το κολέγιο των Αγίων Αναργύρων αλλά και τις πολλές κοινωνικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της, προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον ελληνισμό και στην κοινωνία γενικότερα.

«Μέσω αυτού του φεστιβάλ, θέλουμε οι Έλληνες να μοιραστούν τον πολιτισμό τους και τις αξίες τους και με τα άλλα μέλη της κοινωνίας μας» είπε ο κ. Κότσιρας. Υπενθυμίζεται πως αν το Φιλελεύθερο κόμμα της Βικτώριας κερδίσει τις επόμενες εκλογές, τότε η κυβέρνηση του Τέντ Μπέιλιου θα προσφέρει 100.000 αυστραλιανά δολάρια και στην κυπριακή κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, για να εορτάσει τα 80χρονά της το 2014.

Την υπόσχεση αυτή έδωσε ο κ. Κότσιρας, λέγοντας πως από το 1934 έως σήμερα η κυπριακή κοινότητα έχει εμπλουτίσει την ευρύτερη κοινωνία της Βικτώριας με την ποικιλόμορφη δράση της.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010, 10:31