Υποσχέσεις για την παροχή νέων δανείων και της απαραίτητης… ηθικής στήριξης μοίρασε ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας την Πέμπτη, στη διάρκεια του πρώτου επίσημου ταξιδιού στο εξωτερικό μετά την επιστροφή του στο Κρεμλίνο. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, o Vladimir Putin βρίσκεται στη Λευκορωσία όπου είχε συνάντηση με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Alexander Lukashenko.

«Η Ρωσία κι η Λευκορωσία θα συντονίσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση προσπαθειών επέμβασης στα εσωτερικά των δύο κρατών και της άσκησης πίεσης μέσω της θέσπισης περιοριστικών μέτρων ή κυρώσεων», επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωσή οι δύο ηγέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι δύο χώρες έχουν συσφίξει τις σχέσεις τους και έχουν εγκαθιδρύσει μια κοινή αγορά με το Καζακστάν, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις καταγγελίες για κατάφορη παραβίαση των ατομικών ελευθεριών στο εσωτερικό της χώρας.Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, RT, ο Alexander Lukashenko δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για το ταξίδι του Vladimir Putin στο Μινσκ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τη «σημαντικότερη από τις οικονομικές συμφωνίες που έχουμε συνάψει με τη Ρωσία καθώς σηματοδοτεί ότι έχουμε ένα σπουδαίο μέλλον».

 
Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας εξήγησε ότι ένα ταμείο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που χρηματοδοτεί η Ρωσία θα δώσει στη Λευκορωσία την τρίτη δόση ενός δανείου, ύψους 440 εκατ. δολαρίων, που συνέβαλε στο να απορροφηθούν σε μεγάλο βαθμό οι κραδασμοί στη γειτονική χώρα από την οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη.

Η Λευκορωσία πρόκειται να λάβει δάνεια 3 δισ. δολαρίων από το 2011 ως το 2013, και υπόσχεται σε αντάλλαγμα να ιδιωτικοποιήσει κρατικούς πόρους αξίας 2,5 δισ. δολαρίων μέσα σε χρονικό διάστημα 3 ετών.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης