Η προοπτική ενός χαπιού, που θα επιτρέπει στους άνδρες να απολαμβάνουν τη σεξουαλική εμπειρία χωρίς να ανησυχούν για την πιθανότητα εγκυμοσύνης, φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει με δημοσίευσή της στο περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences» ομάδα ερευνητών.

Οι Αυστραλοί επιστήμονες φαίνεται να βρήκαν έναν τρόπο – και μάλιστα αναστρέψιμο-, να σταματούν τα σπερματοζωάρια από το να εισέρχονται στο σπερματικό υγρό, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η σεξουαλική λειτουργία του άνδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές θεωρούν ότι θα χρειαστούν δύο φάρμακα, προκειμένου να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα στους άνδρες και πιστεύουν ότι το ένα ήδη υπάρχει και χρησιμοποιείται σε ασθενείς με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.  Ωστόσο, για να βρουν το δεύτερο θα χρειαστεί να ξεκινήσουν από μηδενική βάση και η διαδικασία μπορεί να πάρει χρόνο.

Η αναζήτηση για το ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι έχει επικεντρωθεί μέχρι τώρα στην παραγωγή μη λειτουργικού σπέρματος, αλλά δυστυχώς ορισμένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση αυτή έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως η πρόκληση στειρότητας ή μόνιμων αλλαγών στην παραγωγή σπέρματος και η απώλεια της σεξουαλικής διάθεσης.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης