Ιράκ: 23 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 06:30
Ιράκ: 23 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 ακόμη τραυματίστηκαν στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια της Βαγδάτης από αλλεπάλληλες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και από ρίψεις όλμων, είπαν πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Δύο από τις βομβιστικές επιθέσεις των καμικάζι σημειώθηκαν στη συνοικία Καντιμίγια και μια στην κοντινή συνοικία Τόμτσα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Οι τρεις βομβιστές-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους μετά το μπαράζ ρίψης 12 όλμων, ανέφεραν οι πηγές αυτές.

Στη περιοχή Καντιμίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας είναι χτισμένο και ένα σημαντικό σιιτικό τέμενος.

Ένας από τους όλμους που εκτόξευσαν άγνωστοι από παρακείμενη περιοχή έπεσε κοντά στο σιιτικό χώρο λατρείας, ανέφεραν οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας αποκατέστησαν την ασφάλεια την περιοχή» και πρόσθεσε ότι δύο «τρομοκράτες» συνελήφθησαν στην Καντιμίγια.

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώνονται σε καθημερινή βάση στην ιρακινή πρωτεύουσα, αλλά συντονισμένες επιθέσεις αυτής της κλίμακας είχαν να γίνουν εβδομάδες.

Το Ισλαμικό Κράτος, που κατέχει σημαντικά εδάφη στα βόρεια του Ιράκ, έχει εξαπολύσει πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να πλησιάσουν στις περιοχές των σιιτών μέσω καλλιεργημένων εκτάσεων βορειοδυτικά της Βαγδάτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 06:30