Ιράκ: 50 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 19:15
Ιράκ: 50 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις
Περισσότεροι από 50 είναι οι νεκροί μιας σειράς βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σήμερα σε αγορές σε σιιτικές γειτονιές στην Βαγδάτη, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και των υπηρεσιών υγείας.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο κύμα επιθέσεων που σημειώνεται στην χώρα και εντείνει τους φόβους ότι το Ιράκ κινδυνεύει να βυθιστεί ξανά σε μια ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων.

Μολονότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις, οι σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες και η ιρακινή πτέρυγα της Αλ Κάιντα έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους από την αρχή της χρονιάς με στόχο συχνά σιιτικές περιοχές και απώτερο σκοπό να προκαλέσουν μια ευρύτερη σύγκρουση.

Τουλάχιστον 11 εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα σε πολυσύχναστες αγορές και περιοχές με καταστήματα στην ιρακινή πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων αυτές δύο βομβών σε απόσταση μόλις μερικών εκατοντάδων μέτρων στην περιοχή του Σαντρ Σίτι, από τις οποίες έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας και νοσοκομείων.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 19:18