Ιράκ: Δεκάδες νεκροί και αιχμάλωτοι στρατιώτες από τους τζιχαντιστές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 01:24
Ιράκ: Δεκάδες νεκροί και αιχμάλωτοι στρατιώτες από τους τζιχαντιστές
Τουλάχιστον 40 στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 70 αιχμαλωτίσθηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον μιας βάσης του ιρακινού στρατού δυτικά της Βαγδάτης.

Η επίθεση, στην οποία συμμετείχαν και έξι βομβιστές-καμικάζι, έλαβε χώρα την Κυριακή στη Σακλαουίγια, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Ρασίντ Φλάιχ.

Όπως ανέφερε ο Φλάιχ, τέσσερις καμικάζι πυροδότησαν τα παγιδευμένα θωρακισμένα τζιπ που οδηγούσαν στη βάση και άλλοι δύο πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν ζωστεί.

«Σαράντα στρατιώτες και αξιωματικοί σκοτώθηκαν, ενώ χάθηκε κάθε επαφή με άλλους 70 ως 80» στρατιωτικούς, οι οποίοι διέφυγαν από τη βάση και κατόπιν αιχμαλωτίστηκαν από τους άνδρες του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ανέφερε ο στρατηγός.

Πέντε ημέρες νωρίτερα οι μαχητές του ΙΚ ανατίναξαν μια γέφυρα κοντά στη βάση αυτή για να την απομονώσουν, ανέφερε ακόμη ο ίδιος αξιωματικός.

Οι τζιχαντιστές τοποθέτησαν βόμβες σε δρόμους προς τη βάση, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή ενισχύσεων στους στρατιώτες που μάχονταν μέσα στη βάση για να την προασπίσουν.

Ο πρωθυπουργός Χάινταρ αλ Αμπάντι διέταξε οι «διοικητές της μονάδας που επέδειξαν αμέλεια» όσον αφορά την επίθεση αυτή να συλληφθούν και να ανακριθούν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 01:24