Ελεύθερες αφέθηκαν οι 46 Ινδές νοσηλεύτριες, οι οποίες απήχθησαν χθες από ισλαμιστές μαχητές, και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία του επαναπατρισμού τους, ανακοίνωσαν σήμερα Ινδοί αξιωματούχοι και επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι οι Ινδές νοσηλεύτριες, οι οποίες είχαν μετακινηθεί χθες παρά τη θέλησή τους, είναι τώρα ελεύθερες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σίεντ Ακμπαρουντίν σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νοσηλεύτριες αυτές από το κρατίδιο Κεράλα της Ινδίας μεταφέρθηκαν από την Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ στο Αρμπίλ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων. Αυτές θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους αύριο με κυβερνητικό αεροπλάνο της Ινδίας.

«Είναι ασφαλείς, αλλά θέλουν όλες να επιστρέψουν το νωρίτερο» στην πατρίδα τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου της Κεράλα Όομεν Τσάντι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ινδική κυβέρνηση συμφώνησε να στείλει κυβερνητικό αεροπλάνο. Οι νοσοκόμες θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην πόλη Κότσι, στην νοτιοδυτική ακτή της Ινδίας, το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 46 νοσηλεύτριες είχαν παγιδευτεί σε ένα νοσοκομείο στην πόλη του Τικρίτ, στο βόρειο Ιράκ, την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές, αλλά χθες απομακρύνθηκαν από εκεί παρά τη θέλησή τους, σύμφωνα με το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης