Ιράκ: Eπίθεση σε αυτοκινητοπομπή με 57 νεκρούς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 12:20
Ιράκ: Eπίθεση σε αυτοκινητοπομπή με 57 νεκρούς
Τουλάχιστον 50 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση ανταρτών εναντίον της αυτοκινητοπομπής με την οποία μεταφέρονταν στην πόλη Χίλα, νοτίως της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα, επτά αντάρτες έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ανταρτών που ακολούθησαν, 100 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης, σύμφωνα με έναν αστυνομικό και έναν γιατρό της πόλης Χασιμίγια, πρωτεύουσας της επαρχίας της Βαβυλώνας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες της επίθεσης, από την οποία τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομικοί.

Είναι η δεύτερη επίθεση στην οποία σκοτώνονται κρατούμενοι, από τότε που άρχισε η μεγάλη επιχείρηση στις 9 Ιουνίου των σουνιτών ανταρτών, οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος του βορείου και του δυτικού Ιράκ. Τουλάχιστον 44 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά την έφοδο σε φυλακή στην Μπακούμπα, 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, πρωτεύουσα της επαρχίας Νιγιάλα την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος για την ασφάλεια του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι είχε δηλώσει ότι οι φυλακισμένοι σκοτώθηκαν από αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ενώ άλλος αξιωματούχος είχε αναφέρει ότι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφάλειας καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΤελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 12:20