Επιχείρηση στην πόλη Ραμάντι, τμήμα της οποίας βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στα χέρια αντικυβερνητικών, ξεκίνησε ο ιρακινός στρατός την Κυριακή.

Οι χερσαίες δυνάμεις υποστηρίζονται από ελικόπτερα και στην πόλη έχουν απαγορευθεί όλες οι μετακινήσεις, ανακοίνωσε ο Μοχάμεντ αλ-Ασκάρι, εκπρόσωπος του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ιρακινός στρατός εξαπέλυσε μια ευρεία επιχείρηση, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), της αλ Κάιντα και των τρομοκρατών στο Ραμάντι» δήλωσε ο αλ-Ασκάρι.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας στο Ραμάντι, αστυνομικοί, μέλη φυλών και ειδικές δυνάμεις συμμετέχουν στην επίθεση. Ελικόπτερα ανοίγουν επίσης πυρ εναντίον της συνοικίας του σταδίου, την οποία ελέγχουν οι εξεγερμένοι, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, από την αστυνομία ανακοινώθηκε πως ένοπλοι οι οποίοι φορούσαν στολές του στρατού σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον έξι σουνίτες που ανήκαν σε πολιτοφυλακή η οποία υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, σε σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη Μπακούμπα, 65 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα θύματα περιλαμβάνεται ο τοπικός αρχηγός της πολιτοφυλακής «Σάχουα» (Αφύπνιση) μαζί με δύο από τους γιους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης