Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε το Σάββατο ότι η πρόσκληση που του έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να επισκεφθεί το Παρίσι δεν συνδέεται με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Η πρόσκληση έγινε στον Αμπάντι στις 26 Αυγούστου όταν επισκέφθηκαν τη Βαγδάτη οι Γάλλοι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, ανέφερε το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι σκοπός της είναι «να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις και οι προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πηγή από το γραφείο του Μακρόν επεσήμανε την Παρασκευή ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός δέχθηκε την πρόσκληση του Γάλλου προέδρου να μεταβεί στο Παρίσι στις 5 Οκτωβρίου για συνομιλίες σχετικά με το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Εξάλλου στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας τη Δευτέρα, μετά το δημοψήφισμα, οι δύο ηγέτες «δεν αναφέρθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο στην ανάγκη να αναγνωριστούν τα δικαιώματα του κουρδικού λαού», τονίζεται στην ανακοίνωση του Αμπάντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης