Ιράκ: Οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Σίντζαρ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014, 10:40
Ιράκ: Οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Σίντζαρ
Οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλη Σίντζαρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την οποία έχει υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Xαλιφάτο, δήλωσε ένας Κούρδος αξιωματούχος.

«Οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν σήμερα μια επίθεση από διαφορετικές κατευθύνσεις για να απελευθερώσουν τη Σίντζαρ και σημειώνουν προόδους» είπε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στην περιοχή με βαρέα όπλα, προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

Τον Αύγουστο οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Σίντζαρ, που βρίσκεται κοντά στα συριακά σύνορα, αναγκάζοντας τους κατοίκους της, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν στη μειονότητα των Γεζίντι, να την εγκαταλείψουν.

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν δεκάδες Γεζίντι, οι οποίοι αρνήθηκαν να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ. Οι σουνίτες εξτρεμιστές θεωρούν τους Γεζίντι, πιστούς μια θρησκείας με προϊσλαμικές ρίζες, άπιστους.

Η σημερινή επίθεση σημειώνεται μία ημέρα αφότου περίπου 150 βαριά οπλισμένοι Πεσμεργκά εισήλθαν στη συριακή πόλη Κομπανί για να πολεμήσουν στο πλευρό των Σύρων Κούρδων που την υπερασπίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Μπορούν οι Πεσμεργκά να σώσουν το Κομπανί;, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 12:40

Πέρασαν στη Συρία οι Κούρδοι Πεσμεργκά, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, 23:05

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014, 12:35