Δεκάδες διαδηλωτές έκλεισαν την είσοδο στο λιμάνι Ουμ Κασρ του Ιράκ από νωρίς το πρωί και λίγες ώρες μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του λιμανιού.

Η λειτουργία του Ουμ Κασρ έχει σταματήσει εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα, αφού διαδηλωτές έχουν κλείσει τους δρόμους που οδηγούν σε αυτό το λιμάνι στο νότιο Ιράκ, απ’ όπου διέρχονται οι περισσότερες εισαγωγές σιτηρών, ζάχαρης και φυτικών ελαίων από τις οποίες εξαρτάται η χώρα. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η αναστολή της λειτουργίας του έχει κοστίσει στη χώρα περισσότερα από 6 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που τις πρώτες πρωινές ώρες οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει από το λιμάνι, στη συνέχεια δεκάδες ακτιβιστές και συγγενείς ενός διαδηλωτή που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας επέστρεψαν και απέκλεισαν την κεντρική πύλη του Ουμ Κασρ.

Εν τω μεταξύ σήμερα ξεκίνησε να επαναλειτουργεί το διυλιστήριο της Νασιρίγια, αφού χθες, Τετάρτη, διαδηλωτές είχαν εμποδίσει την πρόσβαση σε αυτό. Οι κινητοποιήσεις αυτές προκάλεσαν ελλείψεις καυσίμων στη νότια επαρχία Ντι Καρ.

Καταγγέλλοντας «τις απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων», η εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Ιράκ ζήτησε «να προστατευθούν οι υποδομές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης