Αγωνιστές του Ισλαμικoύ Χαλιφάτου (ΕΙ) έχουν σκοτώσει την Πέμπτη τουλάχιστον 70 σιίτες προσκυνητές νότια της Βαγδάτης. Ένα φορτηγό που περιείχε 500 λίτρα νιτρικού αμμωνίου εξερράγη σε έναν πολυσύχναστο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων την ώρα που ένα από αυτά, επέστρεφε από μια σημαντική θρησκευτική εορτή στην σιιτική ιερή πόλη Καρμπάλα (νοτιοδυτικά).

«Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) ο Falah al-Radhi, επικεφαλής της ασφάλειας του επαρχιακού συμβουλίου της Βαβυλώνας, όπου έγινε η επίθεση (στο χωριό Chomali, 120 χιλιόμετρα από την ιρακινή πρωτεύουσα και 80 χλμ από την Κερμπάλα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανακοίνωσε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το όχημά του στη μέση του ομίλου (προσκυνητών), αφήνοντας περισσότερους από 200 τραυματίες και νεκρούς, μεταξύ των οποίων είναι και Ιρανοί», όπως αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα siteintelgroup.com (υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου SITE Intelligence, γνωστό για την αναζήτηση διεθνών τρομοκρατικών οντοτήτων).

Eπιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης