Μόλις 24 ώρες μετά το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, μία νέα επίθεση συνταράσσει τη Βαγδάτη. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σήμερα σε πολυσύχναστο δρόμο, από έκρηξη ενός ποδηλάτου παγιδευμένου με εκρηκτικά. Τέτοιου είδους επιθέσεων, αν και ασθενέστερες από αυτές με τα παγιδευμένα αυτοκίνητα, είναι συχνές και δυσκολότερες να ανιχνυεθούν. 

Την ίδια ώρα, ως ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στις χθεσινές ενορχηστρωμένες επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους στη Βαγδάτη, στις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.200, κρατούνται δέκα αξιωματούχοι της αστυνομίας και του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξιωματούχοι ασφαλείας θα ανακριθούν σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις περιοχές τους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από την ιρακινή στρατιωτική Διοίκηση Επιχειρήσεων της Βαγδάτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας al-Sabah.

Χθες σημειώθηκαν περίπου 10 εκρήξεις, από παγιδευμένα αυτοκίνητα, εκρηκτικούς μηχανισμούς και όλμους, σε κεντρικά κυβερνητικά κτίρια στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέο μακελειό στο Ιράκ, Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009, 11:49

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης