Ιράκ: Νεκροί και τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 20:30
Ιράκ: Νεκροί και τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας
Συνολικά πέντε δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση, που πραγματοποίησαν βομβιστές αυτοκτονίας στην έδρα τοπικού τηλεοπτικού δικτύου στο Τικρίτ, βόρεια της Βαγδάτης, στην πιο πρόσφατη επίθεση που σημειώνεται στο Ιράκ εναντίον των μέσων ενημέρωσης.

Στην υπόλοιπη χώρα, 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε διάφορα επεισόδια βίας, μεταξύ των οποίων 6 στρατιωτικοί, οι οποίοι σκοτώθηκαν από οβίδες που ερρίφθησαν κατά του στρατώνα τους στην περιοχή Αμπού Γράιμπ, δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές δυνάμεων ασφάλειας.

Από την επίθεση στο Τικρίτ έχασαν την ζωή τους ο αρχισυντάκτης, ένας παραγωγός, ένας δημοσιογράφος, ένας παρουσιαστής και ο υπεύθυνος αρχείων του δικτύου «Σαλαχεντίν», διευκρίνισαν αξιωματούχοι της αστυνομίας, οι οποίοι γνωστοποίησαν επίσης ότι τουλάχιστον πέντε ακόμη εργαζόμενοι στο δίκτυο τραυματίστηκαν.

Δύο καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν άλλους δύο κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν στο κτήριο που στεγάζει το τηλεοπτικό δίκτυο για να απελευθερώσουν τους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί εκεί, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας.

Τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Η επίθεση αυτή σημειώνεται μια εβδομάδα έπειτα από παρόμοια επίθεση που σημειώθηκε κατά του δημαρχείου του Τικρίτ, κατά την οποία ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου και δύο αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους. Σε λιγότερο από τρεις μήνες, 12 δημοσιογράφοι έχουν χάσει την ζωή τους στο Ιράκ, οι πέντε από τους οποίους στη Μοσούλη, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Την ίδια στιγμή οι ιρακινές αρχές δέχονται συχνά επικρίσεις για τις παραβιάσεις της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα και για την ατιμωρησία αυτών που δολοφονούν δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 20:33